Skip to main content
HJÆLP, INSPIRATION OG GODE RÅD TIL AT KOMME HELSKINDET IGENNEM

Værktøjer til opgaveskrivning

Skrivopgave.dk

Københavns ​Biblioteker laver siden SkrivOpgave.dk, som er en guide til informationssøgning, når du skriver opgave. Siden kommer rundt om mange aspekter ved informationssøgning og opgaveskrivning. På siden finder du også LitteraturlisteAutomaten, som kan hjælpe dig godt på vej i udformningen af din litteraturliste. Vær opmærksom på, at du følger de retningslinjer for udformning af litteraturlisten, da man kan gøre det på mange forskellige måder.

Studieunivers

Aarhus Bibliotekerne har i samarbejde med en række lokale uddannelsesinstitutioner udviklet Studieunivers​, hvor du ligeledes kan få hjælp og støtte til informationssøgning, når du skriver opgave. Studieunivers har fine linksamlinger fordelt på fag og måske dækker de netop dit emne?

Ny Læring

​Gyldenda​l har udviklet det gratis værktøj Ny Læring, som er en del af litteraturportal. Portalen er især velegnet, hvis du skriver opgaver i dansk. Her​ finder du bl.a. små introduktionsvideo til databaser, som er særlig velegnet til søgning i forbindelse med danskfaglige opgaver

Hvad vil du vide?

Hvad vil du vide? er projektvejledning, du kan forstå. Med enkle forklaringer, gode råd og guides til projektarbejder og informationssøgning.

Søg og du skal finde

Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA), Københavns Universitet har lavet en søgeguide, som kan være et godt værktøj til informationssøgning.

“SØG OG DU SKAL FINDE”

AU Studypedia​

Aarhus Universitet har udviklet AU Studypedia​ til deres studerende. AU Studypedia er en sammentrækning af ordene “Study” og “Encyclopedia” og er således en encyklopædi om det at studere. AU Studypedia er et studieværktøj udarbejdet i et samarbejde mellem forskere og bibliotekarer, der ved, hvordan de studerende kan blive bedre til at læse akademiske tekster, arbejde i grupper, skrive opgaver, søge litteratur.

Siden er henvendt til studerende på de videregående uddannelser, men kan med fordel også bruges på gymnasiet og andre ungdomsuddannelser – især afsnittet om Informationssøgning​ er godt.