Skip to main content

Få en god start som ny elev på NEXT

Velkommen som ny elev på NEXT! For at give dig den bedste start, har vi samlet det vigtigste du skal vide om de digitale værktøjer her på siden.

Ved at vælge din uddannelse i bunden, kan du finde mere viden om lige præcist din uddannelsesretning.

Få adgang

NEXT-login og skift af adgangskode

Du bruger dit NEXT-login alle steder, du skal logge ind på NEXT. Du har fået det i dit velkomstbrev som e-post eller i papirform sammen med en midlertidig adgangskode.

Du skal skifte adgangskoden som det første på selvbetjening.nextkbh.dk.

Unilogin

Dit Unilogin er ikke det samme som dit NEXT-login. Har du glemt adgangskoden til dit Unilogin, kan du bruge MitId for at ændre den. Du kan også be’ en lærer eller den lokale IT-support om assistance.

Du benytter Unilogin for at logge på platforme som fx Systime, PraxisOnline eller Studietube m.fl.

Kommu­ni­kation og post

E-boks og e-mail

Officielle beskeder fra NEXT får du i din e-boks. Derfor skal du tilmelde NEXT som mulig afsender i din e-boks.

Lærerne eller ledelsen på din uddannelse kan også kommunikere til dig via din NEXT e-mail konto. Din mailadresse er “dit-brugernavn”@edu.nextkbh.dk. Din adgangskode er den samme son til NEXT-login.

Beskeder

Ud over e-post og e-mail vil den daglige kommunikation mellem dig og dine lærere eller klassekammerater foregå i din uddannelses pædagogiske platform. Du kan finde nærmere information ved at vælge din uddannelsesretning nederst på siden.

Netværk og print

Wifi og print

Alle steder på NEXT er der wifi. Det hedder “Next“. Du logger på med dit NEXT-login. Gæstenetværket er kun til gæster, det har flere begrænsning og må ikke benyttes til eksamen.

Når du er på skolens wifi har du mulighed for at printe. Det gør du ved at uploade et dokument og derefter logge på en printer.

VPN og Fjernskrivebord

På nogle uddannelser kan du få brug for at benytte skolens netværk eller særlige programmer hjemmefra. Det gør du med en VPN forbindelse og fjernskrivebord.

For at kunne bruge VPN forbindelse, skal du først have installeret en såkaldt Beyond Identity adgangsnøgle på din computer. Hvis din lærer ikke allerede har tilmeldt dig og dine holdkammerater, så kan du kontakte din lokale IT-supporter.

Når tilmeldingen er på plads, modtager du en e-mail fra Beyond Identity – den sendes til din NEXT e-mailadresse. Følg så en af disse vejledninger: Windows vejledning eller Mac vejledning.

Når det så er overstået og VPN forbindelsen etableret, så kan du få adgang til skolens Fjernskrivebord – følg denne vejledning.

Program­mer

Microsoft 365

Som elev på NEXT har du adgang til Office 365 online og kan downloade hele Office-pakken. Du logger ind med din skole e-mail (brugernavn@edu.nextkbh.dk) og sædvanlige adgangskode. Det er også her du finder din mail-konto.

Appwriter

Alle på NEXT har adgang til AppWriter. Måske kender du det fra folkeskolen. Det kan hjælpe med at læse tekster højt og komme med ordforslag når du skriver.

Skolens computere

Adgang og rettigheder til skolens computere

Skolen stiller computere til rådighed for undervisningen, som regel stationære computere i IT-lokaler, men også bærbare computere. Hvor mange computere og hvor afhænger af den pågældende afdeling og uddannelse. Du logger ind på disse med dit NEXT-login.

Hvis du skulle ønske at installere software eller opdatere eksisterende software på disse computere, kræver det tilladelse – en tilladelse du får via programmet Admin By Request, som er installeret på computerne. Følg denne vejledning.

ERHVERVS­UDDANNELSE

Ny på EUD?

GYM­NASIUM

Ny i gym­nasiet?

10. KLASSE

Ny i 10. klasse?